Toernooidag

Wat moet je allemaal weten over de dag van het toernooi? Hieronder een aantal antwoorden. Je zal ook veel informatie krijgen toegestuurd over het toernooi in de week voorafgaand.


Hoe laat moet ik mij aanmelden op de locatie?

In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een laatste informatie mail van Zovoc. Hierin staat opgenomen hoe laat de teams zich moeten aanmelden. Vergeet niet je bevestiging van je inschrijving mee te nemen naar het strand! Zorg dat je op tijd bent, anders loop je het risico om uit het schema te worden gehaald

Waar moet ik mij aanmelden op de locatie?

Je dient je aan te melden bij de wedstrijdleiding. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een laatste informatie mail. Hierin staat opgenomen waar de teams zich moeten aanmelden.

Hoe kan ik tijdens een toernooi weekend de organisatie bereiken?

Voorafgaand aan het toernooi ontvang je een email van Zovoc met alle contactgegevens. Hierin staat vermeld hoe je de organisatie kunt bereiken.
Ook staat op de regio websites van de Nevobo het mailadres van de organisatie. Mocht je vooraf vragen hebben dan kun je hen via dat mailadres bereiken.

Hoe is een toernooi dag van het Junior Beachcircuit ingedeeld?

Elke dag is een aparte toernooidag. Bij aanmelding op de locatie hoor je op welk veld je team in de ochtend speelt. Naast je eigen wedstrijden fluit je ook wedstrijden tussen je tegenstanders. Alle uitslagen worden op een wedstrijdformulier bijgehouden. Als alle uitslagen zijn doorgegeven bij de wedstrijdleiding wordt de poule stand bepaald. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per categorie worden er vervolgens kruisfinales, halve finales en finale wedstrijden gespeeld.

Hoe laat is een toernooi dag afgelopen?

Dit is vaak afhankelijk van de categorie waarin je speelt en de grootte van het toernooi. Meestal zijn alle wedstrijden tegen het einde van de dag, rond een uur of 16:00, wel gespeeld. Lees ook goed de mail die je vooraf krijgt, hierin staat informatie over het toernooi.

Na afloop van je wedstrijden is het overigens altijd erg gezellig. Vooral als het lekker weer is kun je natuurlijk altijd nog genieten van een lekker drankje, leuke beachvolleybal wedstrijden en bijpraten met vrienden en bekenden.

Is er EHBO aanwezig?

De organisatie draagt er zorg voor dat er EHBO voorzieningen aanwezig zijn om verwondingen en/ of blessures te behandelen.

Kan ik een broodje of drankje kopen op locatie?

Er kunnen op de toernooidagen snoeprepen en drankjes gekocht worden.

Neem wel zelf genoeg mee! Volleyballen op een lege maag is niet fijn. Vooral als de zon op een dag goed schijnt is water of sportdrank erg belangrijk.

Wanneer wordt een evenement afgelast?

Zovoc bepaald ’s morgens of een toernooi wordt afgelast. Alleen wanneer de voorspellingen dermate slecht zijn, kan het gebeuren dat een evenement op voorhand wordt afgelast.
Als de weersomstandigheden slecht zijn (onweer, windkracht 7/8, heel veel regen, ondergelopen velden etc), treedt het volgende protocol in werking: Vanaf 8.00 uur bekijkt de organisatie de weersverwachting voor de toernooidag en indien gewenst wordt er contact opgenomen met de bond. Met dit advies wordt besloten om wel of niet te starten met het toernooi of de start tot nader besluit uit te stellen. Tot uiterlijk 11.00 uur wordt bekeken of het mogelijk is om het toernooi alsnog te starten. Tussentijds worden de teams uiteraard voorzien van de actuele ontwikkelingen en weersvoorspellingen. Als om 11.00 uur blijkt dat er geen verbetering te verwachten valt, wordt de toernooi dag afgelast.

Wanneer een toernooi op voorhand wordt afgelast zal dit op verschillende manieren kenbaar worden gemaakt zodat de teams niet hoeven af te reizen.
Mocht een toernooi onverhoopt niet doorgaan of gestaakt worden, dan worden geen rankingpunten toegekend.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Zovoc, de Nevobo en (lokale) sponsors zijn niet aansprakelijk voor onderstaande gebeurtenissen. Overigens doen we er uiteraard, binnen onze mogelijkheden, alles aan om onderstaande vervelende situaties te voorkomen.
Verwondingen en blessures die opgelopen worden tijdens en op de toernooien van het Junior Beachcircuit.
Vermissing, diefstal en/of vernieling van eigendommen van deelnemers tijdens en op de toernooien van het Junior Beachcircuit.